index

2009 Muziekkiosk
In opdracht van Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen en Stichting Kunst en Openbare Ruimte (SKOR), Bladel, Nederland

Jeroen Doorenweerd maakte de Kiosk, een rank bouwwerk. Bedoeld als plek waar bewoners, bezoekers en dorpbewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar optredens kunnen plaatsvinden. Dit kunstwerk is uitgevoerd in het voor Doorenweerd kenmerkende natuurlijke hout met een weerbestendige aluminium buitenkant. De paden achter en opzij van het bouwwerk en de opening aan de achterkant, leiden de aandacht naar het midden, het podium. Het ontwerp van de Kiosk is erop gericht een optimaal akoestisch effect te verkrijgen en zorgt tevens voor een intieme relatie met het publiek. Het podium en het plein van de Wielewaal waarop het bouwwerk staat, hebben dezelfde concentrische kenmerken. De Kiosk is mogelijk gemaakt met subsidiegelden van SKOR (Stichting Kunst en Openbare Ruimte).
De Kempen
SKOR